2010. február 27., szombat

Anglozoo és állatkerti séta

Ismét volt angol foglalkozás az állatkertben. Ismét nagyon jó volt!! Majd az angolos blogon írok róla bővebben.

Utána betértünk az Ausztrál házba. Szépen meg van csinálva, de nagyon kevés fajta állatot mutatnak be.

A denevérek pedig szabadon csimpiznek az ember feje fölött. Gréti ezt kicsit rosszul viselte.

Az egyik helyiségben világító táblákról lehet infókat szerezni Ausztrália földrajzáról és állatvilágáról. Gyerekeknek nagyon bejött, mert gombokat lehetett nyomkodni. :))) Volt egy ablak, aminek felhúzható "redőnye" volt. Ott volt mögötte a legveszélyesebb élőlény ...

A legveszélyesebb élőlény leírása:
Származási hely: Állatkerti séta


A legveszélyesebb élőlény képe :)
Származási hely: Állatkerti séta


Megnéztük még a majomházat is, ahol édes pici majmok csimpiztek anyjukba és el se engedték azok emlőjét.

Végül most is meglátogattuk kedvenceinket, a fókákat. Az egyik, gondolom ugyanaz, mint a múltkor, odajött hozzánk. Dugta a buksiját, hogy símogassuk (üvegen át). Élvezettel becsukta a szemeit és tartotta magát. Aztán felment levegőért, de rögtön jött vissza és simiztette magát. Imádnivaló tündér! Ez így ment perceken át. Olyan szívesen megsímogatnám a valóságban is, nem csak üvegen keresztül! :)

Származási hely: Állatkerti séta


Egy dolgot viszont nagyon elrontott az állatkert. Bár lehet, hogy volt oka annak, hogy így intézte a dolgokat.

Amikor legutóbb voltunk, még gyönyörű volt a tó. Most szörnyű látványt nyújtott. Leeresztették a vizet, kiszedték az aljáról az iszapot, vágtak ki fákat is és egy gyönyörű fát megborítottak.

Kérdeztük, ugye nyár elejére legkésőbb kész lesz. Hát nem. Talán őszre. Elfogadom, hogy ki kell pucolni, időnként nem árt megújítani, de miért nem lehetett ősszel elkezdeni. Akkor talán az idei főszenzora kész lett volna.

Aminek viszont örülök, hogy egyértelműen látszik, hogy folyamatosan fejlesztik, alakítják az állatkertet. Ez látszik az épületeken és az állatok életkörülményein is.

Ha kész lesz a tó, gyönyörű lesz ismét.

Ami érdekes, hogy aki gyakran szeret menni, annak érdemes megvennie a bérletet, mert kb 3-4 alkalom után már olcsóbb a bérlet, ami ráadásul 365 napra szól, tehát nem szilveszterig. Ha valaki bérletre pályázik, akkor érdemes előre kitölteni az adatlapot, amit úgyis kérni fognak és vinni személyi képet, mert azt ráragasztják a bérletre.

Ja és még egy fontos hír: megérkeztek a hóvirágok! :)))) Jön a tavasz!

Pár állatkerti kép itt található.

Szép napot és hetet mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése