2009. november 12., csütörtök

Csacsogás

A két kiscsaj dumáján nagyon jókat szoktunk nevetni.

A hétvégén elmentünk meglátogatni a barátainkat. Van egy 12 éves nagylányuk, és most várják 1-2 héten belül a picurkát. Gondoltuk, még mielőtt megszületik a babus, megnézzük mekkorára nőtt Emese pocakja.

Gréti és Fanni bevonultak a gyerekszobába TV-t nézni és magukra csukták az ajtót. Szofi köztünk kolbászolgatott és elpusztított minden fellelhető nasit. Majd úgy döntött, hogy csatlakozik a nagyobbakhoz. Ahogy nyitotta ki az ajtót, Gréti hangot adott nemtetszésének: "Csöndet és békét akarunk! Ne gyere be!"

Azt hittem leesek a székről a nevetéstől. Ez Gréti szájából hallani, elég vicces volt ... merthogy gyakran képtelen csöndben lenni. Tévénézés vagy rajzolás közben is így vagy úgy hangokat kell kiadnia magából vagy zajt kell keltenie valamivel.

Mivel Gréti elég aktív gyerkőc és hétfőn túlságosan is elemében volt, ezért anyum elvitte a két csajszit sétálni energialevezetés gyanánt. Négyesben sétáltak, mert apum is ment velük. Mind a két csajszi anyum kezét akarta fogni, apum mögöttük ment a járdán. Gréti egyszer csak hátra nézett, majd megkérdezte apumat: "Mit lógatod az orrod?"

Szofihoz már írtam korábban egy szótárt, de ezt folyton lehetne bővíteni. Imád hinta patázni. Nem írtam el, ő így mondja: hinta pata. Persze ez a hinta palinta szeretne lenni, de az még nem megy.

Szofi nagyon illemtudó (egyenlőre). Ha meg kell köszönni valamit, rögtön mondja, hogy köki, vagy ha megköszönünk neki valamit, akkor mondja hogy szivi.

A fogkrém még mindig hama névre hallgat, bár mostanában legalább kiköpi. :)

Nagyon büszke voltam rá, mert a bölcsiben megdicsérte Kati néni. Mondta, hogy nagyon szófogadó, aranyos, rendes és okos kislány és nagyon jól beilleszkedett a gyerekek közé, sose verekszik. (Úgy látszik csak a nővérét szereti csepülni. :) )

Grétiéknél az ovi ismét érdekes programot szervezett: elmentek tegnap a Planetáriumba és megnézték A süni és a csillagok című előadást. Ráadásul aznap apum hozta volna el az oviból, mert szerelőnél volt a kocsink. Mivel nem végeztek az ebédeléssel és apum nem tudott rá várni, ezért Gréti úgy döntött, kipróbálja milyen az oviban aludni. Ilyet még sose csinált. Persze nem aludt ... de csak délután jött haza. Nagyon tetszett neki a délutáni "alvás" és a Planetárium is. :)

Szofi bölcsijében pedig igyekeznek odafigyelni a gyerekek táplálkozására. Legalábbis ami az uzsonnát illeti. Az uzsinak való kenyér mindig barnakenyérből készül.

Szofi az alvás terén is fejlődést mutat. Na persze biztos most kiabálom el ... :) Nagyjából 1 hete a saját ágyában alszik el és átaludja az éjszakákat. Ráadásul azóta már éjszaka sem pisil be!

Kialakult az én és birtoklás tudata. Ez király, de gyakori konfliktushoz vezet a nővérével, mert persze mind a kettő mindent birtokolni akar. Ráadásul korábban Szofi mindig azt hitte, hogy minden képen Gréti van. De most már rájött, hogy a fényképeken ő is ott van, felismeri magát.

Szofinak most kezdődött el a rajzolós időszaka. Már korábban is rajzolgatott, de mostanra képes arra, hogy hosszabb ideig üljön és rajzoljon szépen csendben. Hogy mit rajzol? Amát (almát), azaz pici kukori köröcskéket. :)

Gréti is rajzol. Mostanában leginkább az oviban. De ott aztán sorozatgyártásban. Folyton azon csodálkozok, honnan szednek annyi papírt, amennyit ő egyedül elhasznál.

Változnak. Fejlődnek. És ez így van jól.

Szép napot

2 megjegyzés: