2009. október 14., szerda

Illeték

Tavaly vettük azt az ingatlant, ahol időközben felhúztuk a házat. Mivel volt egy kis különbözet a régi lakásunk ára és az új ingatlan ára között, ezért illetéket kell fizetni. Ugyan a szerződéseket már tavaly februárban aláírtuk, de az illetékes hivatal csak most számlázta ki az illetéket. Eddig semmi gond nincs, természetesen befizetem.

A múlt héten kaptam meg a számlát. Majd még egyet ... ugyanakkora összegről, ugyanabban a témában. Az egyiket Zalaegerszegen, a másikat Győrben állították ki. Gondoltam, jobb lesz, ha bemegyek a helyi hivatalba és megkérdezem mi a teendő ilyenkor, nehogy gond legyen. Jól tettem.

Az ügyintéző hölgy effektíve nem tudott segíteni, de elmondta, hogy írjak egy levelet a központi irodának a problémámról és csak az egyiket fizessem be. Viszont a levelet mindenképp írjam meg, mert különben a második számlát hátralékként fogják elkönyvelni és kamatoztatni!

Ez tréfás! Elkövetnek egy hibát. Nem jelezhetem a problémát személyesen, csak levélben. Ha ezt elmulasztom, akkor a jogosulatlanul, másodszor kirótt összeget és kamatait is behajthatják. Hurrrráááá!

Szép napot

2 megjegyzés:

  1. Ismeros a tema, mi 2 ev utan tudtuk meg,hogy 2x szamlaztak ki nekunk az illeteket!!!!! Nagyon sok utanajaras, azert mert egy dolgozo hibat csinalt, vagy lusta volt aznap dolgozni!!! 6-7 honap utanajaras uan visszakaptuk a penzunket ami jar az ado visszateritesbol :o)

    VálaszTörlés
  2. ez bárhol, bármikor, bárkivel előfordulhat... nem magyar sajátosság

    VálaszTörlés