2009. október 15., csütörtök

Fűtés

Tegnap estig semmi fűtésünk nem volt. Élmény volt, mivel odakint már a 4 fok felé csúszott vissza a higgany. Idebent még 16-17 fok volt, ami nem túl ideális.

Aztán este sort kerített ránk a fűtésszerelő és legalább a padlófűtést beüzemelte. Ugyan a padlófűtés nagyon lomha találmány, így nem is lett egyik pillanatról a másikra meleg, de már a tudat is sokat segített, szinte kimelegedtem. :)

Ma reggel pedig felszerelte a radiátorokat is! Annyira örülök neki! Végre tudunk fűteni. :)

Szép napot

3 megjegyzés:

  1. Ne is mond! Nagyon hideg van..., de ez a folyamatos szél is .. Nem szeressek fázni!

    Szilvi

    VálaszTörlés
  2. Hát, ha otthon fázol, készülj fel rá, hogy itt is fogsz :) Főleg, ha tényleg Melbournebe kerültök.
    Itt ugyanis általában nem fűtik az egész házat, gyakran egyáltalán nincs kiépítve rendes fűtési rendszer, az a fajta, amihez mi otthon hozzászoktunk.
    Van helyette elektromos radiátor, szobánként. Ami azt is jelenti, hogy pl. nincs a konyhában, így ha be is fűtöd a nagyszobát, ahol napközben tartózkodsz, fázol, ha elhagyod a helyiséget, pedig csak a konyhába mész. Ilyenkor jut eszébe az embernek, hogy valami finomat kéne sütni, mert akkor legalább a sütőtől felmelegszik a konyha :)
    Ráadásul az elektromos radiátorok igencsak pörgetik az órát, hiába olcsóbb az áram, mint otthon, szóval jól meggondolod, mikor mit fűts be.
    Szerencsére az idei telünk elég enyhe volt, így napközben egész jól ki lehetett bírni nálunk Sydneyben, de éjszaka felkelni... brrrr
    Vicces, de otthon soha nem fáztam annyira, mint itt. De már jön a nyár!!!! Juhéjj :)))))))))))

    VálaszTörlés
  3. Már gondolkodtam Cairns-en is miután itt beköszöntött a hideg. :))))) Ilyenkor kiszárad a bőröm és viszkeeeeeeeeeet. :S

    Ezt már olvastam, hogy ott nem jellemző a rendes fűtés. De egyáltalán nem is létezik?

    VálaszTörlés