2009. október 5., hétfő

Fogyi

Az IWIW-en volt egy olyan alkalmazás, ahol anonim módon lehet szavazni arról, hogy ki mennyire őszinte, kreatív, kedves, jól kinéző stb. Általában nem foglalkoztam vele, de múltkor küldött egy rendszerüzenetet és ránéztem. Őszinteségből 5-öst kaptam. Ezzel nincs is baj, bár sokan utálnak érte. :S A többi tulajdonságom a szavazók szerint 3-4 között volt, még ez sem érdekel. De az utolsó pont, a jól néz ki, az szíven ütött: 1,5 lett az eredmény. Ok, csak 3 ember véleménye alapján jött ki az az eredmény, de ez teljesen lényegtelen, mert eszerint 1 se adott egy picivel se jobb eredményt.

Ez elgondolkodtatott. Azért ennyire csak nem nézek ki szarul?? Vagy igen?! Krisz röhögött rajta, amikor elmondtam neki. Mondta, hogy ő nem szavazott, de jobb eredményt adott volna. Megbeszéltük, hogy az ő véleményével megütném az 1,6-ot ... :)))))

Ok, nem vagyok már olyan vékony, mint régen, a szülések előtt voltam, de azért még ducinak sem lehetne mondani. Nem érzem így jól magam, de fogyókúrázni nem merek...

Amikor 13 éves voltam, akkor anorexiás lettem. Nem azért, mert ezt láttam a címlapokon vagy a TV-ben, mert akkor még nem ez volt a divat. Hanem mert anyum azt mondta, hogy duci vagyok. Több, mint 170 magas voltam már akkor is és 56 kiló.... Elkezdtem fogyókúrázni és közben nagyon aktívan sportoltam. 13 kiló ugrott le rólam úgy, hogy a végén már napi 1 kilót fogytam. A tanárok teljesen kétségbe estek, próbáltak figyelmeztetni, hogy egyek, mert baj lesz.

Fura dolog az anorexia. Ahogy fogy az ember, egyre szebbnek látja magát és egyre jobban érzi magát. A boldogsághormonok működésbe lépnek, mintha folyton csokit ennénk, és az ember zsákutcába kerül. Jól érzi magát, szépnek látja magát, nem éhes, mert a gyomra beszűkült: minek egyen? A kilók tűnnek el és minden egyre jobb. Minden nap 1x-2x-3x mérlegelés, hogy biztos kevesebbet mutat a mérleg...

Aztán valahogy sikerült visszafordulni az úton, a tanárok addig piszkáltak. Akkor már csont és bőr voltam. Nem kellett orvos, képes voltam egyedül megoldani még.

Azóta 2x álltam mérlegen. Először az első, majd másodszor a 2. terhességem alatt, amikor vérből genetikai vizsgálatot végeztek és ahhoz tudniuk kellett a súlyom is valamiért.

Mind a két alkalommal szóltam, nehogy számot merjenek írni a papírra, mert baj lesz... Az első alkalommal elrontották. Ráírták. Hetekbe került, amíg fel tudtam dolgozni. A második terhességem alatt felfogták, hogy gond lehet és nem írták rá. Kriszt nem engedtem be a vizsgálatra és én se néztem a mérlegre.

Mind a két gyerkőcöt viszonylag sokáig szoptattam, és nem foglalkoztam a plusz 1-2-3 kilóval, ami rajtam van. De most már zavar.

Ez mind hisztinek tűnhet, de nem az. Az anorexia olyan, mint más, függőséget okozó betegség. Kontrollálni lehet, de oda kell figyelni. Nálunk nincs itthon fürdőszobai mérleg épp ezért.

Pedig, ha látnám, hogy "olvadnak le a számok", sokkal könnyebb lenne nekikezdeni és végigcsinálni.

Mindegy, valahogy majd csak sikerül ettől a pár kilótól megszabadulni és akkor jobban fogom érezni magam. És persze ezt a hülye értékelést el kell felejtenem. Az alkalmazást már letöröltem. Nem azért, mert nem bírom, ha az emberek őszinték, csak mert még nem akarok meghalni.

Azért kíváncsi lennék, hogy kik szerint vagyok ennyire rusnya. :)

Szép napot

9 megjegyzés:

  1. Jajj nee,megnéztem a képeiteket, gyögyörűek vagytok!
    de tényleg ! Helyes vagy,és minden ember szép,kivéve az ,aki hülyeségeket írkál az iwiwre:)és a legeslegszebb,hogy valaki gyermeket szül! Legyél nagyon büszke minden változásra,amit a gyermekeidtől kaptál!:)
    Neked kell ezt elhinned,de nagyon!
    a legszebbek a boldog anyukák!
    egy anya:)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm a kedves szavakat! Asszem szükségem van most rájuk.

    VálaszTörlés
  3. Én is többször láttam már a képeiteket, és valóban jól nézel ki! Nincs okod egyáltalán az elkeseredésre! Én is küzdök az alakommal; de azzal tisztában vagyok, hogy olyan már nem leszek mint a szüléseim előtt voltam. És tudod mit? Nem is akarok olyan lenni! A legnagyobb boldogságot a gyerekeim adják, semmiért nem csinálnám vissza az elmúlt 6 évet és ha ez plussz kilókat (is) jelent, akkor legyen. Teljesen egyet értek az előttem szóló édesanyával: "A legszebbek a boldog anyukák!" Az általad említett iwiw alkalmazás egy nagy baromság! Én is kitöröltem! ;)

    Eni (Szalma)

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm!

    A végén a fülem a számig ért, vagy mi. :))))

    VálaszTörlés
  5. Szia Hella,
    Én csak azokat a képeket láttam rólad, amik az iwiwen vannak, nem tudom, hogy ahhoz képest mennyi "plusz" van rajtad. Amelyiken Grétivel vagy, nagyon csinos vagy (azért mondok véleményt arról, mert írtad, hogy a szülés óta felszedtél valamennyit, a többi kép pedig esküvői).
    Először is, hogy jött ki az 1,5 három szavazatból?? Ha csak egész számokat lehet adni szavazatként, akkor ez csak úgy lehetséges, ha valaki egyáltalán nem szavazott.
    Másodszor, ha te jól érzed magadat a bőrödben, akkor nincs semmi gond.
    Szóval, fel a fejjel.

    Ui: ha sikerül kijutnotok Ausztráliába, az étkezési szokásaid is meg fognak változni, mivel ezen az éghajlaton nem fogod kivánni a nehéz ételeket.

    VálaszTörlés
  6. Szia Alexandra,

    Hát mi itt se eszünk semmi nehezet. Olajat is lassan csak akkor lát a kajánk, ha bemutatom őket egymásnak. :)

    De biztos, hogy sokat fog kint változni az étkezésünk, ha kijutunk.

    VálaszTörlés
  7. Képeket itt találsz, ha meg szeretnéd őket nézni: http://picasaweb.google.com/hella.seres/

    Bár főként a csajszik a főszereplők. :)

    VálaszTörlés
  8. A női szekció már elmondott mindent rólad, de a másik oldal még hallgat. Nos akkor én a pasik nevében mondanám el a véleményemet ebben a témában. Minden OK veled, hülyeség a 1,5 pont! Krisz csak büszke lehet rád, minden szempontból. :)))

    VálaszTörlés