2009. július 24., péntek

Agybaj

Ez már komolyan az agybaj kategóriája ... Már szeretném látni a lejtmenet végét.

2 hete pénteken leültem (volna) dolgozni, de a gép nem akarta. Bekapcsoltam a gépet, de monitor nem válaszolt. Legalábbis nem mutatta, hogy működni szeretne. Gép kikapcs. Gép be, ki, be ki és végre elindult. Mielőtt nagyon örülhettem volna ... Monitor vibrál, kimerevedik, kikapcsol, gép leáll. Na fussunk neki megint ... Eredmény ugyanaz. Próbáljuk meg hatodszor is. Éééééééééééés ... ugyan próbál bootolni, de nem sok sikerrel.

Picit ideges lettem. Rosszul viselem, ha a gépemnek baja van.

Telefon jobbra, balra. Én biza Győrbe nem szeretném vinni a gépet, messze van.

Ok, hívjam a HP ügyfélszolgálatot. Sok bíztatással vérteztek fel ... Kellett is.

Kaptam egy mérnök kollégát, aki kipróbáltatott velem néhány dolgot, hogy a még le nem mentett levelezésem ne vesszen el. A többit már kimentettem időben. Csűrtük így, csavartuk úgy... Majd eljutottunk egy olyan fázishoz, amikor a helyreállítás zajlott volna. Rohangásztak a csíkok a Microsoft felirat felett. Megkérdeztem, hogy mi van, ha még 1 óra múlva is ezt csinálja. Válasz: baj.

Ezzel le is tettük a telefont, mondván telefonáljak újra, ha kész a gép ... Eltelt az 1 óra ... A gép természetesen nem fejezte be a tevékenységet, de még mindig állították, hogy szoftveres probléma áll fenn. Minden más szervizes kolléga hardverhibát mondott, de ők ragaszkodtak a saját igazukhoz. Legyen.

Mielőtt felhívtam őket egy ismerős javasolta, hogy játszam el a buta szőkét. Miért velem csináltatják ezeket a feladatokat, amikor még garanciális a gép.

Szóval újra felhívtam az ügyfélszolgálatot, bediktáltam az ügyfélszámot és így elméletileg azonosítani tudták az esetem. Persze ez csak az elmélet. Ennek a mérnök kollégának is nagyjából mindent el kellett mondanom.

Kezdtük elölről. Aztán kiderült, hogy nincs ötlete, hogy lehetne kimenteni a levelezésem. Közben én kaptam egy tippet mástól, hogy vegyem ki a vinyót és mint külső meghajtóval csatlakozzak egy másik géphez, úgy mentsem ki az adatokat. Felvetettem ezt az ötletet az mérnök kollégának. Jaaaaa, tényleg. Az úgy jó lehet, volt a válasz, miután a többiekkel megbeszélték. Csináljam azt.

Mielőtt behúztak volna a csőbe megkérdeztem: az nem gond, hogy ez a gép garanciális és nem szedhetném én magam szét? Ugye nem veszti el a garanciáját. Hallom újabb diszkusszió a háttérben. Válasz, nem, nyugodtan csináljam. Ha kész, formatáljam a gépet és indítsak el egy recoveryt. ÉÉÉÉÉÉÉÉÉN!

Király. Hétvégén egy informatikus ismerős kiszedte a vinyót, lementette a levelezésem és megcsinálta a formatálást és recoveryt. A gép 1x elindult a recovery után, majd ki is kapcsolt. Ezek után már csak safe üzemmódban indult.

Hétfőn reggel újabb telefon az ügyfélszolgálatra, hogy én most már mindent megpróbáltam, de ez halott. Csináljanak vele valamit, mert dolgozni kellene. Kedden jött a futár és elvitte a gépet. 1 héttel később, azaz 3 napja hozta vissza. Az állítólag szoftverhibás gépben kicseréltek pár alkatrészt és lőn ... működik. Nem állítom, hogy tökéletes, de közel áll hozzá. :)

Aztán elkezdhettem mindent visszapakolni ... Jó játék.

Beszélgettem egy kicsit a futársráccal, amíg a papírokkal játszott. Kiderült, hogy a kocsikban VOLT légkondi, de mivel úgy sokat fogyasztottak, ezért kiszerelték belőlük ... Az elmúlt hetekben kánikula volt 1-1 brutális viharral. Végül is van aki fizet a szaunáért, nekik pedig még fizetnek is azért, hogy főjenek a levükben.

Minekután végre hallok a jobb fülemre is, nem telhetett el túl sok idő, hogy unatkozzak. Miután elvitték a gépem, rá következő napra, éreztem, hogy gond van pisilésnél. 2 napig véreset pisiltem, sírva. Az antibiotikum sokat segített, meg a kamillás melegvizes dagonya. :)

Mire abból kilábaltam, mehettem a fenékbeszurira a petefészkem miatt. Az egy király szer! 10 naponta kapom és ebből 6-8 napig fáj tőle a fenekem. :)

E hét hétfő délután észrevettem, hogy Cinkának, az egyik cicánknak gennyes a szája. Voooooow. Mindig kell valami, különben unatkoznék. :) Elvittem dokihoz, aki inkább hazahozta, nehogy a gyerkőceim leamortizálják a rendelőt. Szegény cicának eggyel kevesebb foga van, de azóta sokkal jobban néz ki, jobb a hangulata.

Pénteken csináltunk egy búcsúbulit Krisz nővérééknek, mert szombaton utaztak tova Malajziába. Most ott fognak egy ideig élni. A sütés, főzés, beszélgetés egész jól sikerült.

Tegnap sikerült végre kicsit blogokat is olvasnom és két nagyszerű hírt találtam. Időközben Bácskai Gergőék és Pistáék is megkapták a vízumukat ozzi földre. Gratula nekik és sok sikert majd az új hazában!

Akik még itthon vannak, azok figyelmét szeretném felhívni arra, hogy most péntek-szombat-vasárnap van a Váci Világi Vigalom. Kirakodóvásár, együttesek, táncosok, gyerekprogramok, vidámpark és amit csak szeretne a jónép. Ha valaki bírja az ilyesmit, érdemes ellátogatni rá.

Szép napot Mindenkinek!

1 megjegyzés:

  1. Vannak emberek, akiknek a keze alatt gyorsabban amortizálodnak az elektronikai eszközök. Ez lehet, hogy nem a legtudományosabb megfogalmazás, de kit érdekel. Ne sajnáld a géped, inkább használd ki az esetleges többletképességedet.

    puszilunk a messze távolból.

    VálaszTörlés