2009. április 1., szerda

Tüntetés

Április 5-re egy gigantikus tüntetést szerveznek a Hősök terére. Előrehozott választást és még sok minden mást akarnak követelni. Értem az okot, de nem gondolom, hogy ez a megfelelő megoldás. Már most összeszorul a gyomrom a gondolatától is... :( Remélem nem lesz balhé!

Rajta vagyok a műegyetemi MBA listán. Azt gondoltam régen, hogy ott az emberek tudnak kicsit higgadtabban gondolkodni, a másik számára nem sértő érvrendszereket felsorakoztatni. De nem megy. Ott is csak dobálóznak a szavakkal, sértegetik egymást. Tisztára, mint választások előtt. Ha valaki építő jellegű megjegyzést tesz, akkor sem próbálnak csatlakozni hozzá, max. megdicsérik az elképzelést és kifejtik, hogy naív. Egy-egy ötletre pedig lehetne alapozni. Egymás sértegetése, illetve az erőszak semmi jóhoz nem vezet.

Remélem, nem lesz balhé!

1 megjegyzés:

  1. Az április 5-re szervezett "gigantikus" tüntetésre jó ha sikerül összehozni pár száz vagy pár ezer embert...Az emberek már nagyon belefáradtak és tüntetni sincs kedvük. Szerintem megint érdektelenségbe fog fulladni az egész. Bezzeg Párizsban vagy Berlinben milliók mennek az utcára ennél kisebb dolgokért is.
    A minap nyilatkozott az IMF elnöke. Dominique Strauss-Khan szerint sürgős cselekvésre van szükség, a gazdasági válság ugyanis milliókat taszít majd szegénységbe és munkanélküliségbe. A társadalmi elégedetlenség nő és akár háború is kialakulhat a krízis nyomán - írja a Reuters. "Őszintén szólva a helyzet szörnyű" - mondta az elnök az ENSZ munkaügyi szervezetének ülésén.
    Itt tartunk manapság sajnos...

    Józsi

    VálaszTörlés