2009. április 28., kedd

Szerelmes a lányom! :)

Hát ez is bekövetkezett. A majdnem 4 és fél éves lányom ma közölte velem, hogy ő szerelmes ...! Már most igyekeznek felosztani a fiúkat egymás között a barátnőivel, de egyenlőre az se zavarja őket, ha 3-4 lány ugyanabba a fiúba szerelmes. Ja, és a tervei között szerepel, hogy meg fogja csókolni a kipécézett fiút ... Sztem régen ez fordítva volt. A fiúk húzgálták a lányok haját ezzel kifejezvén, hogy tetszik neki. Na persze egyik gyermekem se egy elveszett természet, de azért ez nekem elég rohamtempónak tűnik: tervbe venni, hogy megcsókolja a kiszemeltet. :))) Változnak az idők, na.

Azt hiszem mosolypor van a levegőben. Tegnap elkezdtem intézni a ház használatbavételi engedélyét. Előbb elmentem az önkormányzatra, hogy megtudakoljam, mi minden kell hozzá és mennyire fog fájni. A régi ügyintézőnk, elment, most egy fiatalember vette át a mi területünket. Végig mosolyogva elmondta, hogy mi minden kell.

Aztán elmentem a vízművekhez, akik adtak egy csekket, amit befizettem, mert egy csekk felmutatása a belépő a közműnyilatkozat megszerzéséhez. Majd elmentem a villanyászokhoz, ahol mind az ügyintéző, mind a pénztáros hölgy mosolyogva kiadta a nyilatkozatot, amit kértem. Aztán haza kellett jönnöm vigyázni a gyerkőcökre.

Ma folytattam utam. Visszamentem a vizesekhez. Egy kicsit vártam az ügyintézőre, aki egy másikhoz irányított. Aztán megint vártam kicsit, csak azért, hogy mosolyogva közölhesse velem az úriember, hogy az engedélyezett építési tervdoksi is kellene. Ja, hogy a kollégája tegnap nem mondta? Ja hogy nincs kiírva. Hát bocsánat, de azért hozzam már el. Elvittem és pikk-pakk megkaptam 3 forduló után a nyilatkozatot! :)

Aztán robogtunk a csajokkal a kéményseprőkhöz, hogy SOS jöjjenek kéményt felmérni, engedélyezni. Ma nem volt ügyfélszolgálat, de ... ha már a két gyerekkel odabumliztam és mert sürgős is a dolog, hát bekopogtam az ablakon. Beengedtek és 3 perccel később már megbeszéltük, hogy mikor jönnek ki ellenőrizni. És mosolyogtak. :)

Szóval amellett, hogy folyton felmerül vmi gikszer, amit orvosolnom kell, azért haladunk előre. Már csak 18 nap és ki kell innen költözni. Ebből már csak 12 nap munkanap van hátra, tehát a szakiknak rendesen bele kell húzni. :)

A hétvégén sétáltunk egyet Vác főterén. Olyan szép, amikor a sok-sok tulipán virít a téren. Pár képet felteszek, hátha Ti is meg szeretnétek nézni. Katt ide.

Szép napot

2 megjegyzés:

  1. Helyes, akkor lakul a beköltözés! Még a végén lesz is valami belőle :-)
    Képeket is kérünk a házról!

    VálaszTörlés
  2. Majd ha már kezd fejlődni, akkor felteszek képeket, de még van mit fejleszteni ... :)

    VálaszTörlés