2009. április 4., szombat

Megérkezett a gólya

Na ne gyerekáldásra gondoljatok. Egyenlőre kettő is elég. :) Viszont a szomszéd ház kéményén van egy gólyafészek. És ma megérkezett az egyik gólya! Annyira megörültem neki. Egy kis színt visz fekete-fehér tollazatával :) az életünkbe. Minden évben nagyon várjuk őket és figyeljük, hogyan nevelik fel csemetéiket. Egyenlőre csak az egyikük ért ide, remélem nem lett baja a párjának útközben!

Krisz is ma érkezik haza majd éjjel Olaszországból. Pár napra el kellett munka miatt utaznia.

A házunk lassan, de el fog készülni. A héten kötötték be a vizet, gázt, csatornát és áramot. Gipszkartonozás kész, glettelés folyamatban. A szakikon jókat szoktam mosolyogni. Folyton egymást szidják. Ha valami nem sikerül, azért tuti, hogy a másik hibás. A héten megcsinálták a 2. kéményt is. De alulról nem zárták le a csövet és a kazánt se építették még be. Aztán amikor a kőműves srác egy vésett falszakaszon javította a vakolatot és a falhoz csapta a vakolókanalat, akkor kiesett a kémény közepében levő cső... :) Hogy ez kinek a hibája, majd lejátszák egymás között.

Amikor a gázcsőnek ásták a gödröt, kimarkolták a csatornacsatlakozást, ami már korábban ott volt. Lehetett úgy csatlakozást csináltatni. De legalább új az is. :) Az egyik nem mondta, hogy ott van, a másik meg arra hivatkozott, hogy ha tudta volna, akkor is útban volt. :)

Van 3 macskánk. Egyik se 100-as, de a mieink. Az egyik süket, a másiknak ferde a lába és fele olyan súlyú mint kellene lennie, a harmadik rejtett heréjű volt és a farka ferde. :) De a mieink. A házban az egyik ajtót macskaajtóval szereltetjük fel, hogy ne a nappaliban kelljen lennie a cica WC-nek. Pénteken kétségbe esve hívott az ajtós, hogy áruljam már el, hogy milyen magasan legyen a cicaajtó, mert a gyárban dolgozók már a környék összes macskáját befogták és próbálják lemérni, kitalálni a macskák méretei alapján, hogy hova tegyék az ajtót. :)))

Azt már csak remélem, hogy jól mérték le az ajtóméreteket.

Szofinak most szedtem ki a kaját az orrából. Ez e legújabb hobbija. Mindenfélét beletömköd az orrába ... A szemöldökcsipesz mindig kéznél van ...

Tényleg itt a tavasz! Gyönyörű idő volt ma és már tegnap is. 20-22 fok. Nagyon kellemes. Az emberek végre kimozdultak a komor, szürke, nagyon hideg tél után. Sokan sétáltak a Duna parton és a játszótereken is sok gyerek volt kint. Remélem, most már marad a szép idő!

Szép napot,
Hella

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése